sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Mietteitä kuluneelta vuodelta

Muistan kun tulin ensimmäistä päivää kouluun. Hieman oli jännitystä ilmassa ja olin tosi innoissani! Kaikki oli uutta ja oli jännää nähdä kaikki luokkalaiseni. Nopeasti päästiin jo hommaan kiinni ja aloitimme leikkaamaan harjotuspäitä. Aluksi tuntui, että pelkän kamman ja saksien pitäminen käsissä oikein oli haastavaa. Nyt kun miettii syksyä niin sitä tajuaakin, miten paljon on oppinut kaikkea uutta!

Aika on mennyt niin nopeasti, etten voi käsittää että nyt on jo vuosi mennyt. Olen oppinut leikkaamaan, värjäämään, tekemään kampauksia ja permanentteja. Työskentely sujuu jo itsenäisestikkin, mutta joissain leikkauksissa tarvitsee kyllä tukea vaihe vaiheelta sekä värien valinnassa. 
Vuoden aikana olen kehittynyt myös paljon ihmisenä. Aluksi oli jännää kun tuli ihan vieraita asiakkaita ja jännitin sitä kovasti. Nykyään keskusteleminen on helppoa ja pystyn olemaan rentona asiakkaan kanssa. 

Ehdottomasti lemppari juttu on kampauksien tekeminen! On kiva väkertää erilaisia kampauksia ja käyttää luovuutta. Värien opiskelu on myös ollut tosi mielenkiintoista, kun nyt ymmärtää niistä. Ei olekkaan ihan niiin, että kaupasta ostetaan väripurkki lätkästään päähän ja that's it. Toki vielä on hurjasti opittavaa ja siksi tämä ala onkin mukava, että aina oppii uutta ja pitää kehittää itseään.

Kehittämisen varaa on paljon etenkin leikkauksissa. Haluaisin oppia tekemään leikkauksia itsenäisesti, ettei tarvitsisi kysyä niin paljoa apua, etenkin lyhyissä naisten hiuksissa. Ensi vuonna täytyy myös kiinnittää huomiota ajan käyttöön ja alkaa tekemään työtä nopeammin. Odotan jo ensi vuotta innolla. Ihanaa kun kerrankin on sellainen koulu, ettei tunnu pahalta palata loman jälkeen. Toki loma tulee tarpeeseen ja sen jälkeen on mukava aloittaa uudella energialla!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti