lauantai 6. syyskuuta 2014

Tehtävä: Porrastus

Teimme viime viikolla ensimmäisen A-mallisen vaaka porrastusleikkauksen. Teimme tehtävän pareittain ja toinen pari kuvasi leikkauksen vaihe vaiheelta. Porrastuksen tarkoituksena on leikata hiusta niin, että se luo toiseen kohtaan volyymia. Leikkauksen haastavuus tulee siitä, että leikkauskulman on oltava koko ajan 45 astetta. 


1. Aloitetaan kastelemalla pää, jonka jälkeen 
tehdään ositukset. Ositus näkyy hyvin seuraavissa
kuvissa. 
2. Seuraavaksi tasoitetaan sivut haluttuun mittaan ja leikataan ne tavoiteltuun A-linjaan. Tässä kohdassa täytyy huomioida, että pää on pystyssä. Vetosuunta on suoraan alaspäin ja 0-kulmassa. 

3. Katsotaan peilin avulla, että molemmat puolet ovat saman mittaiset. 


4. Sitten lähdetään leikkaamaan porrastusta. Otetaan pieni leikkausosio kerrallaan (n. 1cm) ja leikataan keskeltä sivuille päin. Tässä täytyy muistaa 45-asteen kulma ja se, että leikkaussuunta on yhtenevä etuosioiden kanssa muodostaen A-linjan. 

5. Jatketaan ylösäpäin sentin osioittain. Aina leikataan 45-asteen kulmassa.



6. Takaosio leikattuna. 


7. Tässä hiukset kuivattuna. Kuivana tehdään tarkistusleikkaus ja leikataan turhat 'kulmat' pois. Tässä on tärkeää käyttää omia silmiään ja katsoa, että leikkaus on yhtenäinen. 




Viimeisessä kuvassa näkee hyvin porrastuksen luonteen. Porrastus sopii lyhyeen malliin hyvin ja luo päälle volyymia. Itselläni malli jäi turhan pitkäksi, joten porrastus ei pääse niin hyvin esille. 

-Julia


1 kommentti:

  1. Pidät kauniisti ja oikein saksia ja kampaa kädessä leikatessa!

    VastaaPoista