perjantai 12. syyskuuta 2014

Etätehtävä pe 12.9.2014

Kohta alkaa olemaan ensimmäinen jakso takana päin ja aika on mennyt kuin siivillä. Vastahan ne ensimmäiset päivät olivat ja harjoittelimme miten saksia pidetään kädessä. Nyt olemme jo kovaa vauhtia leikanneet monia leikkauksia.

Leikkausharjoitukset ovat olleet välillä helppoja ja välillä haastavia minulle. Välillä tuntuu ettei mikään onnistu, mutta eiköhän tässä ole vielä paljon aikaa opetella. Toiset leikkaukset taas onnistuvat mielestäni hyvin ja silloin tuntuu mahtavalle kun näkee onnistuneen lopputuloksen. Helpoinpia leikkauksia ovat olleet minulle kehälinjalla leikkaaminen ja otsatukan leikkaaminen, niissä pysyy hyvin mittapituus. Haastavin leikkaus on ollut pystyporrastus, varsinkin oikealle puolelle. Leikkausasento tuntui vaikealta ja mitta oli vähän väliä hukassa. Uskon, että sekin alkaa luonnistua kun uudestaan harjoittelee. 

Yleensä opin melko nopeasti ja etenkin kun saa itse tehdä. Etenkin uuden leikkauksen aloitusvaiheessa on epävarma olo, ja usein kysyn apua ennenkö leikkaan, että homma menee oikein. Opettajamme näyttää ensin leikkauksen meille ja sitten teemme perässä. Se on hyvä opetustyyli, sillä silloin näkee miten se pitää oikeasti tehdä. Olemme myös piirtäneet kaavapiirrustuksia, mutta niiden hahmottaminen leikkausta ajatellen on hieman haastavaa. Opetus on hyvää, sillä se on käytännön läheistä. Olisi paljon vaikeampaa miettiä leikkauksia jos ne kerrottaisiin vain teoriassa paperilla.

Parturi-kampaajan ala on vastannut hyvin odotuksiani ja tykkään todella paljon tehdä tätä. Leikkaaminen näyttää niin helpolle kun ammattilainen tekee sen, mutta on siinä omat haasteensa. Olen viihtynyt koulussa hyvin ja joka päivä on kiva tulla kouluun. On ihanaa kun saa tehdä juuri sitä mistä tykkää!


- Julia 


Harjoiteltiin lettikampauksen tekoa.


1 kommentti: