perjantai 12. syyskuuta 2014

Etätehtävä pe 12.9.2014

Kohta alkaa olemaan ensimmäinen jakso takana päin ja aika on mennyt kuin siivillä. Vastahan ne ensimmäiset päivät olivat ja harjoittelimme miten saksia pidetään kädessä. Nyt olemme jo kovaa vauhtia leikanneet monia leikkauksia.

Leikkausharjoitukset ovat olleet välillä helppoja ja välillä haastavia minulle. Välillä tuntuu ettei mikään onnistu, mutta eiköhän tässä ole vielä paljon aikaa opetella. Toiset leikkaukset taas onnistuvat mielestäni hyvin ja silloin tuntuu mahtavalle kun näkee onnistuneen lopputuloksen. Helpoinpia leikkauksia ovat olleet minulle kehälinjalla leikkaaminen ja otsatukan leikkaaminen, niissä pysyy hyvin mittapituus. Haastavin leikkaus on ollut pystyporrastus, varsinkin oikealle puolelle. Leikkausasento tuntui vaikealta ja mitta oli vähän väliä hukassa. Uskon, että sekin alkaa luonnistua kun uudestaan harjoittelee. 

Yleensä opin melko nopeasti ja etenkin kun saa itse tehdä. Etenkin uuden leikkauksen aloitusvaiheessa on epävarma olo, ja usein kysyn apua ennenkö leikkaan, että homma menee oikein. Opettajamme näyttää ensin leikkauksen meille ja sitten teemme perässä. Se on hyvä opetustyyli, sillä silloin näkee miten se pitää oikeasti tehdä. Olemme myös piirtäneet kaavapiirrustuksia, mutta niiden hahmottaminen leikkausta ajatellen on hieman haastavaa. Opetus on hyvää, sillä se on käytännön läheistä. Olisi paljon vaikeampaa miettiä leikkauksia jos ne kerrottaisiin vain teoriassa paperilla.

Parturi-kampaajan ala on vastannut hyvin odotuksiani ja tykkään todella paljon tehdä tätä. Leikkaaminen näyttää niin helpolle kun ammattilainen tekee sen, mutta on siinä omat haasteensa. Olen viihtynyt koulussa hyvin ja joka päivä on kiva tulla kouluun. On ihanaa kun saa tehdä juuri sitä mistä tykkää!


- Julia 


Harjoiteltiin lettikampauksen tekoa.


lauantai 6. syyskuuta 2014

Tehtävä: Porrastus

Teimme viime viikolla ensimmäisen A-mallisen vaaka porrastusleikkauksen. Teimme tehtävän pareittain ja toinen pari kuvasi leikkauksen vaihe vaiheelta. Porrastuksen tarkoituksena on leikata hiusta niin, että se luo toiseen kohtaan volyymia. Leikkauksen haastavuus tulee siitä, että leikkauskulman on oltava koko ajan 45 astetta. 


1. Aloitetaan kastelemalla pää, jonka jälkeen 
tehdään ositukset. Ositus näkyy hyvin seuraavissa
kuvissa. 
2. Seuraavaksi tasoitetaan sivut haluttuun mittaan ja leikataan ne tavoiteltuun A-linjaan. Tässä kohdassa täytyy huomioida, että pää on pystyssä. Vetosuunta on suoraan alaspäin ja 0-kulmassa. 

3. Katsotaan peilin avulla, että molemmat puolet ovat saman mittaiset. 


4. Sitten lähdetään leikkaamaan porrastusta. Otetaan pieni leikkausosio kerrallaan (n. 1cm) ja leikataan keskeltä sivuille päin. Tässä täytyy muistaa 45-asteen kulma ja se, että leikkaussuunta on yhtenevä etuosioiden kanssa muodostaen A-linjan. 

5. Jatketaan ylösäpäin sentin osioittain. Aina leikataan 45-asteen kulmassa.



6. Takaosio leikattuna. 


7. Tässä hiukset kuivattuna. Kuivana tehdään tarkistusleikkaus ja leikataan turhat 'kulmat' pois. Tässä on tärkeää käyttää omia silmiään ja katsoa, että leikkaus on yhtenäinen. 




Viimeisessä kuvassa näkee hyvin porrastuksen luonteen. Porrastus sopii lyhyeen malliin hyvin ja luo päälle volyymia. Itselläni malli jäi turhan pitkäksi, joten porrastus ei pääse niin hyvin esille. 

-Julia


keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Muotoilutuotteiden vertailua

Suoristustuotteet ja muotoilurautatuotteet kiharan alle


Tehtävänämme oli vertailla eri hintaluokan muotoilutuotteita ja niiden toimivuutta. Tutkimme tarkemmin tuotteita muotoiluraudan alle. Alla tuotteeet esiteltynä halvimmasta kalleimpaan.


1. Loréal Paris, Studio Line - Hot & Smooth (n. 6€)

Tuote lupaa suojata hiuksia lämmöltä 230 asteeseen asti sekä kolme päivää kestävän sileän ja kiiltävän tukan. Sisältää myös kosteussuojan ja
estää hiusta pörröttymästä. 

Käyttöohje: Suihkuta kosteisiin hiuksiin ja levitä sormien tai kamman avulla. Kuivaa hiuksesi hiustenkuivaajalla tai anna ilmakuivua. Käytä suoristusrautaa saadaksesi erityisen sileän lookin. 

Toimivuus: Emme huomanneet oikeastaan mitään eroa. Jätti jopa tahmean vaikutelman. 

Muut huomiot: Suihke ei toiminut hyvin; se rätki minne sattuun, epätasaisesti ja isoissa ''klönteissä''. Tuoksu jakoi mielipiteitä. ''Haisee saippualle, ei kovin hyvä!'' ja ''Makea, ihan ok.''




2. Sim Sensitive, DS Stop Heat Spray (n. 15€)

Tuote suojaa hiusta lämmöltä jopa 220 asteeseen. Soveltuu kaikkiin tyyleihin ja kampauksiin, suoristamiseen ja kihartamiseen. 

Käyttöohje: Suihkuta kosteisiin tai kuiviin hiuksiin. 

Toimivuus: Suihke toimi kiharan alle hyvin, mutta kihara ei ollut kovin kestävä. Suoristuksessa ei juurikaan huomannut eroa. 

Muut huomiot: Suihke jätti hiuksen todella märäksi (pitäisi suihkuttaa melko kaukaa, jotta levittyisi tasaisesti). Tuoksu ei miellyttänyt meitä.







3. Goldwell,  StyleSign Straight Style - Sleek Perfection (n. 19€)

Hienojakoinen, vedetön suihkuseerumi silkkisen sileisiin, pitkäkestoisiin tyyleihin. Antaa 24h kosteussuojan. Sisältää myös lämpösuojan ja värisuojan. Nopeuttaa suoristamista.

Käyttöohje: Suihkuta kuiviin hiuksiin ennen muotoilurautojen käyttöä. 

Toimivuus: Mielestämme tuote tekee sen minkä lupaa. Tuote antaa heti silkkisen sileän ja kiiltävän vaikutelman sekä suoristaminen on helppoa. Kosteussuojan toimivuutta emme päässeet kokeilemaan. 

Muut huomiot: Kokeilimme tuotetta myös kosteisiin hiuksiin ja se auttoi hiusten selvittämisessä. Tuoksu on pehmeän miellyttävä ja mielestämme yksi parhaimmista. Suihke on todella hienojakoinen ja menee jokapuolelle tasaisesti.


4. Goldwell, Curl StyleSign - Twist Around (n. 19€)

Kaksikomponentti kiharaneste pitkäkestoisiin, upeisiin kiharoihin. Luo kestäviä, kolmiulotteisia kiharoita, sopii jopa suoriin hiuksiin. Erittäin pitkäkestoinen. Sisältää lämpö- ja värisuojan. 

Käyttöohje: Ravista hyvin ennen käyttöä. Suihkuta kuiviin hiuksiin ja muotoile esim. raudoilla tai kihartimilla. 

Toimivuus: Tuote toimii hyvin kiharan alle. Pehmeät ja kestävät kiharat. 

Muut huomiot: Tuoksu on raikkaan miellyttävä. Suihke levittyy tasaisesti laajalle alueelle.  




5. Paul Mitchell, ExpressStyle - Hot Off The Press ( n. 26 €)

Lämpösuojasuihke, joka nopeuttaa muotoilua, suojaa lämmöltä ja antaa pitoa kampauksiin. Antaa suojan myös kosteutta vastaan. Tuotteen sisältämä riisinjyvän kuoresta saatava uute muodostaa suojaavan kalvon hiuksen pintaan. Vehnäproteiini vahvistaa hiuksen rakennetta.

Käyttöohje: Suihkuta kauttaaltaan kuiviin hiuksiin, käytä haluamaasi lämpötyökalua ja muotoile kuten haluat. Huom! Lämpö aktivoi tuotteen!

Toimivuus: Tuote antaa erittäin pitävän ja kestävän lopputuloksen. Se antoi kalvomaisen pinnan, kuten lupasikin sekä jo lakatun vaikutelman kiharaan ja suoraan hiukseen. 

Muut huomiot: Suihke on voimakas, tasainen ja kuiva. Tuoksu on yksi parhaimmista - miellyttävän raikas.




INCI-listojen vertailu:

Loréal, Hot & Smooth

Ainesosien määrä: 23 kpl
Liuotin: 3 kpl (Aqua, benzyl alcohol ja isopropyl alcohol)
Vaikuttavat ainesosat: 3 kpl
Hoitavat ainesosat: 3 kpl
Lisäaineet: 7 kpl

  

Sim, DS Stop Heat Spray
Ainesosien määrä: 9 kpl
Liuotin: 3 kpl ( Aqua, alcohol denat. ja butylene glycol)
Vaikuttavat ainesosat: 4kpl
Hoitavat ainesosat: 2kpl
Lisäaineet:  -


Goldwell, Straight StyleSign Sleek Perfection
Ainesosien määrä: 13 kpl
Liuotin: 4kpl ( Alcohol denat.,Isopropyl alcohol, linalool ja oheisliuotin Caprylyl methicone)
Vaikuttavat ainesosat: 4kpl
Hoitavat ainesosat: 2 kpl
Lisäaineet: 3 kpl

Goldwell, Curl StyleSign - Twist Around
Ainesosien määrä: 28 kpl
Liuotin: 2 kpl ( Aqua ja Alcohol Denat)
Vaikuttavat ainesosat: n. 5 kpl
Hoitavat ainesosat: 5kpl
Lisäaineet: 10kpl


 Paul Mitchell, ExpressStyle - Hot Off The Press 
Ainesosien määrä: 11 kpl
Liuotin: 4 kpl (Alcohol Denat.,Dimethyl Ether, Aqua (water, eau) ja Alcohol)
Vaikuttavat ainesosat: 1 kpl
Hoitavat ainesosat: -
Lisäaineet: 6 kpl


 Mielestämme hinta-laatusuhde kulki käsi kädessä. Halvin eli Loréalin tuote ei vaikuttanut oikeastaan mitenkään ja kallein Paul Mitchellin tuote oli paras ja se antoi kestävimmän lopputuloksen. Goldwellin Twist Around ja Paul Mitchellin Hot Off The Press sisälsivät kuitenkin eniten lisäaineita, mikä hieman epäilyttää. Vaikka emme itse tykänneet Simin tuotteesta, se on kuitenkin turvallinen tuote, sillä se ei sisällä lainkaan lisäaineita. Siksi se on sopiva tuote herkästi allergisoituville. 



- Julia, Henna ja Jenni